English (United Kingdom)Russian (CIS)Deutsch (DE-CH-AT)French (Fr)Italian - ItalyFinnish (Suomi)Norsk bokmål (Norway)Svenska (Sverige)Čeština (Česká republika)Slovenčina (Slovenská republika)Polish (Poland)Croatian(HR)
Home Brijuni

Quick search property in Croatia

Published properties: 2646  Advanced search

Exclusive villa in Croatia

Villas

Croatia villas and castles for sale

Croatia islands for sale

Islands_for _sale

Small Islands for sale

New apartment in Croatia

New apartment buildings

New build properties in Croatia

Villa in Croatia for rent

Villas_for_rent

Croatia luxury villas for rent

For sale by owner

For sale by ownerProperties for sale by owner

Top Investment in Croatia

Hotels, Marinas, Resorts...

Old town of Split

Split centerProperties for sale

Photographing Real Estate

PhotoProfessional service

Energy certificate

Details about energy certificatePDF

brijuni-003.jpg

NP Brijuni

OVO je slikovito otočje već u antičko doba privlačilo ljude u potrazi za mirom i prirodnim ljepotama. Otočje je bilo naseljeno već u doba Rima i Bizanta, a ostaci brojnih raskošnih rimskih vila i građevina kao i dekorativni mozaici svjedoče o privlačnosti arhipelaga. Najznačajniji su ostaci rimskog ljetnikovca u uvali Verige. U sklopu tog kompleksa bili su i hramovi boga Neptuna i božice Venere. Na zapadnoj obali Velikog Brijuna, u zaljevu Dobrika, sačuvan je kasnoantički - bizantski kastrum i bizantska bazilika Sv. Marije. Ti ostaci potvrđuju postojanost naselja sve do šesnaestog stoljeća.

Brijuni su skupina od tri veća i dvanaest manjih otočića smješteni uz zapadnu obalu Istre nedaleko od Pule, ukupne površine od svega 7km2. Brijunski otoci su poznati po očuvanoj sredozemnoj vegetaciji hrasta crnike, visoke makije te borova i čempresa, djelomično oblikovanoj kao pejzažni park. Na Brijunima se nalazi i safari park s egzotičnim biljojedima te vrijedna kulturna baština iz rimskog i bizantskog razdoblja. Zbog izuzetne ljepote otoci su još od početka stoljeća omiljeno ljetovalište svjetskih državnika i aristokracije. Zbog svoje izuzetne ljepote i blage klime, od početka prošlog stoljeća, ovi su otoci omiljeno ljetovalište za državnike svijeta. Obale su uglavnom niske i kamenite, ali lako pristupačne, a ima i pješčanih i šljunkovitih uvala.

Ljubitelji golfa mogu uživati igrajući u prirodi, a poseban je doživljaj proći Brijune na biciklima.

Brijuni su povezani s kopnom brodskom linijom iz Fažane (Pula - 8km).

Nekretnine

NA otoku postoje dva hotela i tri vile. Riječ je o hotelu Neptun koji ima 87 soba i apartmana raspoređenih na tri kata te hotelu Karmen sa 53 sobe, a tri vile mogu ukupno primiti 18 ljudi.

Hotel Neptun smješten je na samoj obali mora u centralnoj luci otoka Veli Brijun. Raspolaže sa 87 smještajnih jedinica raspoređenih na tri kata, od kojih 53 dvoposteljne, 14 jednoposteljnih soba, te 20 apartmana. Prostrani apartmani imaju velike balkone s pogledom na more, kupaonicu, dvoposteljnu sobu i dnevni boravak.
Hotel Karmen nalazi se u centralnoj luci Velog Brijuna, na samoj obali mora, u neposrednoj blizini hotela Neptun-Istra. Hotel Karmen raspolaže sa 53 smještajne jedinice raspoređene na 3 kata, od kojih 23 jednoposteljne sobe s balkonom, 30 dvoposteljnih soba (18 s balkonom).

Vile su smještene na jugoistočnom dijelu otoka Veliki Brijun, u zaljevu Lovorika. Okružene su bogatom, dobro očuvanom mediteranskom vegetacijom u neposrednoj blizini morske obale.
Vila Lovorka - obnovljena 2010 - Čine ju dva prizemna objekta opremljena za smještaj 6 osoba.
Vila Primorka - Smještena je u zajedničkom parku s vilom Dubravkom i namijenjena je smještaju 8 osoba. Sastoji se od 4 spavaće sobe, 2 kupaonice s ležećom kadom, salona, kuhinje, velike blagovaonice i prostrane terase s pogledom na more.
Vila Dubravka - Prikladna je za 4 osobe. U prizemlju vile je dnevni boravak i kuhinja, a na katu kupaonica s ležećom kadom i dvije spavaće sobe.Budući koncesionar upravljat će objektima na otoku, a zaštita okoliša ostat će u nadležnosti Nacionalnog parka Brijuni. Namjera Vlade je na Velikom Brijunu "stvoriti turistički proizvod koji nije do sada viđen, turistički proizvod budućnosti", a gradnja novih objekata neće biti moguća, već proširenje za 30 posto kapaciteta smještaja, koji uključuje 140 soba i tri vile koje primaju najviše 18 ljudi.